Omzet-belasting

Omzetbelasting 2004

Omzetbelasting is beter bekend als BTW: Belasting over Toegevoegde Waarde. Het systeem van de BTW komt er in het kort op neer dat u BTW bent verschuldigd over uw totale omzet, maar u mag de BTW die andere ondernemers bij u in rekening brengen daarvan aftrekken. In feite betaalt u dus belasting over de waarde die u toevoegt: het verschil tussen uw inkoopprijs (plus onkosten) en verkoopprijs.In dit site-onderdeel wordt toegelicht wanneer u BTW-plichtig bent en waarover de BTW wordt geheven. Ook als u zaken doet met het buitenland maakt het voor de BTW verschil of u zaken doet met een land binnen de EU of buiten de EU.


De informatie in dit site-onderdeel is bijgewerkt tot en met medio januari 2004. De belangrijkste wijzigingen van de omzetbelastingwetgeving staan hieronder.


Verplichte vermelding BTW-identificatienummer leverancier

Vanaf 1 januari 2004 moet het BTW-identificatienummer (bijvoorbeeld NL001234456B01) van de ondernemer die de levering of de dienst verricht altijd op de factuur worden vermeld. Een BTW-identificatienummer wordt voor BTW-doeleinden aan een ondernemer toegekend en wordt gebruikt bij intracommunautaire transacties. In geval van een fiscale eenheid moet het BTW-identificatienummer van het onderdeel van de fiscale eenheid op de factuur worden vermeld.


.

Deze pagina bevat de volgende links

administratie
eenmanszaak
ondernemers
zelfstandige
boekhouding eenmanszaak
teruggaaf
btw-afdracht
debiteurenadministratie
goedkope boekhouder
goedkope boekhouder

 

- inkomstenbelasting - boekhouding - belastingsubsidies - ondernemingsplan-schrijven - ob invullen - t-biljet - p-biljet - ib invullen - inkomstenbelasting - hulp bij belasting